108 års tørke

Nå skal jeg skrive om noe som jeg aldri har gjort før: baseball. Jeg aner ingenting om baseball og jeg forstår ingenting av spillet og reglene. Da jeg var i USA som barn brukte jeg å skru på TVen og ofte var det baseball på sendingene – jeg fattet ingenting. Ingenting.

Det gjør jeg for så vidt ikke nå heller men jeg er jo en idrettsinteressert mann, og det betyr rett og slett at jeg får med meg litt av hvert når det kommer til sport. Nylig fikk jeg for eksempel vite at Chicago Cubs stakk av med trofeet i USA og at de dermed kan kalle seg for verdensmestre. Forøvrig trodde jeg at det måtte arrangeres et mesterskap for å vinne et trofee som dette, samt at jeg bestandig har antatt at et verdensmesterskap er noe som er laget til for landslag.

Så feil har jeg altså tatt, og det er litt morsomt å kalle det for en verdensmestertittel når det kun er i USA man spiller baseball! Joda, jeg vet at det spilles andre plasser også, men det er vel USA som gjelder såvidt jeg har forstått.

Men: det er altså 108 år siden Cubs stakk av med tittelen sist, og det betyr at den baseball-gale byen Chicago fikk noe å feire: det ryktes at 5 millioner mennesker trakk ut til gatene for å feire sine helter, og det er jo intet mindre enn sinnsykt!

Det er jo forresten to baseball-lag i byen og det andre er velkjente White Sox, og det er vel ingen tvil om at en tittel til den argeste rivalen i Cubs smerter! Cubs spiller sine hjemmekamper på Wrigley Field mens White Sox spiller på Guaranteed Rate Field – førstnevnte på nordsiden mens sistnevnte holder til på sørsiden.

Hva er vel bedre enn å ha en by med to sterke og rivaliserende lag?