Barndomsminner

Leisure  Suit Larry i ferd med å ta for seg av livets goder! 'Talk to girl' :)

Leisure Suit Larry i ferd med å ta for seg av livets goder! ‘Talk to girl’ :)

Vi alle har vel barndomsminner, meg jeg tror allikevel at vi som er i 30-40 årene har litt spesielle minner – spesielt når det gjelder dataspill og andre spill. Hvorfor hevder jeg noe slikt? Jo enkelt og greit fordi den teknologiske utviklingen som har vært de siste 20 årene har vært nærmest utrolig, og at de spillene vi spilte den gangen da ikke hadde blitt rørt i dag av dagens unge.

Det handler jo selvsagt om grafikk og ganske mye annet spillteknisk, men det var et eller annet med denne epoken i livet mitt som jeg virkelig elsket. Kanskje var det at jeg var ung? Kanskje var det at jeg kunne sette meg ned å spille spillene jeg ville akkurat når jeg ønsket? Det er ikke godt å si, men livet hadde nok både sine fordeler og ulemper den gang da som nå. Det er fint å være voksen altså, det er ikke det jeg sider, men den herlige uansvarligheten man følte er dessverre helt borte nå. Man er jo anstendige voksne som har andre mennesker å forholde seg til, og slik er det bare.

Men tilbake til fortiden: husker du kanskje legendariske Duke? Jeg snakker selvfølgelig om råtassen med etternavn Nukem som vandret rundt om i korridorene og plaffet ned alt som var så uheldig å bevege på seg – og litt til!

Ja, du, det var gode tider altså. Også hadde vi før PCens inntog Commodore 64 og Amiga! Fantastiske greier altså, og hvem husker ikke de smågrisete spillene som omhandler storsjarmøren Leisure Suit Larry! Ungdommen ble aldri helt den samme etter å ha sett denne karen ta for seg av livets goder, for å bruke et slikt begrep.

Nei, ung er man bare én gang i livet, og vår oppgave som voksne er å sørge for at også våre barn kommer gjennom ungdommen med vettet i behold. Spilling er ålreit, men bare ikke la det ta helt overhånd. Det finnes en verden der ute med mennesker som man må lære seg å forholde seg til!