Den gang da jeg spilte

Jeg husker det som om det var i går. Det var herlig å være ungdom (i hvert fall av og til) og kunne leve et fritt liv uten de helt store bekymringene. Det eneste jeg likte å gjøre var å høre på musikk, spille fotball og holde på med datamaskinen. Jeg fikk data ganske tidlig faktisk, og her snakker vi vel midten av 90-tallet, og jeg husker at den ble kalt for en 486DX2!

Dette er jo for en klassiker å regne i dag, så vidt meg bekjent, og på denne brukte jeg mye tid på spill og moro. Spesielt var det to spill jeg spilte masse på, og det var Championship Manager og Sim Tower! Har du noen gang spilt på disse spillene? De var utrolig morsomme men er jo naturligvis helt avlegs nå. CM, som vi yndet å forkorte det til, lever jo videre i beste velgående i dagens Football Manager, men jeg syntes den gamle utgaven var mye mer morsom og ikke minst enklere. I dag må man jo nærmest ha ingenørutdannelse for å klare å vinne med disse lagene, og det er noe jeg verken har tid eller lyst til – og ja, jeg har prøvd.

Sim Tower var også befriende morsomt og nokså enkelt i bunn og grunn. Det handler rett og slett bare om å bygge et tårn som var så høyt som mulig og putte inn leiligheter, kontorer, hotellrom, ballsaler, kinosaler og alskens mulig rart i det. Man skulle naturligvis få det til å fungere så godt som mulig med tanke på transport i heiser og trapper, og lyktes man fikk man et vellykket lite samfunn der inne.

Nå til dags ender jeg stort sett opp med gratisspill på nettsider, og disse krever ikke spesielt mye av den som spiller. Man har da ikke tid til å sitte å leke seg i timesvis foran skjermen mer.