Hverdager på rekke og rad

Jaja, godt nyttår da folkens! 2017 har altså kommet med brask og bram, og med det har også hverdagen gjort sitt inntog i norske stuer. Kanskje var det på høy tid, og kanskje var det til og med mange som syntes det var godt? Ikke vet jeg, men for min egen del har jeg møtt januar godt forberedt… klok av skade.

Tidligere år har jeg opplevd januar, februar og mars på aller verste måte – nemlig pengelens etter hodeløs bruk av penger i forbindelse med den forbannede julefeiringen. Julefeiringen er ikke så ‘forbannet’ nå lenger, og årsaken er enkelt og greit at jeg tok noen grep etter å ha gått på en liten smell rent økonomisk.

Eller, en smell er å ta hardt i, men jeg hadde det unødvendig trangt de tre første månedene i ett av de nye årene vi hadde for et par år tilbake. Jeg gjorde den store kardinalsynden da jeg skulle kjøpe julegaver, og årsaken til dette var at jeg ville gi finere gaver enn hva jeg strengt tatt hadde råd til. Kort fortalt: jeg gikk til det skrittet og låne penger. Følger du linken så skjønner du hva jeg snakker om og hva slags lån jeg mener. Nettopp: forbrukslån.

Beløpet jeg søkte om var ikke spesielt stort i seg selv, og jeg hadde planer om å betale raskt tilbake. Men faktum er jo faktisk dét, at et lån er et lån. Det er så utrolig mye lettere å bruke penger enn å betale tilbake, akkurat som det er betydelig lettere å rive enn å bygge opp. Du ser sammenligningen?

Vel, det kom noen saftige regninger i løpet av de første månedene, og det betydde enkelt og greit at når alle regninger var betalt så var det minimalt igjen å leve for – og da mener jeg virkelig minimalt!

Dette har jeg som sagt tatt lærdom av, og jeg har i løpet av de siste årene gitt klart uttrykk overfor familie og venner at jeg har et helt bestemt budsjett å holde meg til, og sånn blir det. Dette er fullt ut akseptert av samtlige og det har faktisk ført til at man har en julefeiring som er langt mindre stressende og blodsugende, samtidig som man kan gå inn i det nye året med hevet hode.