Ingen snarveier

Med overskriften så legger jeg vel opp til et litt kynisk og avvisende budskap og ja, det er jo forsåvidt det jeg er ute etter med denne nedrablingen.

Slik blir du millionær

Vil du bli millionær? Jobb hardt!

Det er ingen tvil om at det drømmes stort i manges hoder, og drømmene går stort sett ut på én ting: nemlig å gjøre seg selv økonomisk uavhengig. Javel, hva betyr egentlig dette begrep? Jo det betyr vel, meget forenklet, at du har råd til å gjøre omtrent dét du vil og at regninger og utgifter ikke lenger er et problem. Det er lett å forstå at dette er et ideal å lengte etter og man skulle jo såklart ønske at det var så lett som mange gir inntrykk av. Det snakkes om rikdom på nett i denne artikkelen og da kjenner jeg at jeg blir litt oppgitt og, som jeg sa, kynisk av meg.

Man skal ikke kaste blår i øynene på folk og si at de kan vinne store penger på spill på nett eller annen ‘lettvint’ virksomhet. Det er ikke slik det fungerer, for å si det slik, og det burde folk være i stand til å skjønne. Når man snakker om spill så er det nettopp det vi sier: spill. Det er spill og det er ingen som kan styre utfallet av disse spillene. Et nettkasino er jo laget for å tjene penger, og selv om noen vinner noen helt fantastisk store gevinster så går jo folk flest med minus. Hvorfor fortsetter de da?

Jo, det er håpet som driver dem, håpet om et fru Fortuna en vakker dag skal banke på døren og overlevere en hel sekk med penger. Det skjer, men det er ingen tvil om at det er svært få dette gjelder.

Hva skal man si om snarveien til rikdom: som overskriften sier: det er ingen snarveier, men kun hardt og målrettet arbeid som gjelder. Sånn er det og sånn vil det forbli for all fremtid!

Jeg kan forøvrig anbefale denne artikkelen som forteller litt om hvordan man faktisk blir millionær.